introduktionskurs
MAX 10 deltagare

Utbildningen riktar sig till dig som är nyfiken på eller har hört talas om standarderna i serien ISO/IEC 81346, som kanske står inför att titta på nytt märksystem, eller vill närma sig standarden på något sätt. Du har kanske tidigare erfarenhet av SSG 5275, KKS, RDS-PP eller annan märkstandard och undrar hur ISO/IEC 81346 skiljer sig eller vilka möjligheter den erbjuder, eller så är du bara intresserad av referensbeteckning, märkning, taggning och dylikt i allmänhet. Kursen är orienterande och ger en första inblick.

KOSTNAD PER DELTAGARE 2 950 KR + MOMS

Kursbeskrivning

Denna utbildning ger dig grundläggande förståelse för vad standardserien ISO/IEC 81346 är, vad den används till, och varför den är på allas läppar. Vi går igenom uppbyggnad, begrepp, lite historik, vad som skiljer den från annan märkning, t.ex. SSG 5275 och KKS/RDS-PP samt förutsättningar för att lyckas med ett eventuellt införande.


Den riktar sig till dig som hört talas om standardserien och undrar mer – om märkning och taggning i allmänhet och kvalitet i teknisk information och dokumentation i synnerhet, men kräver inga förkunskaper.
Den ger dig en första inblick i hur märkning och beteckning kan fungera baserat på ISO/IEC 81346 samt orienterar dig i frågan om standardserien kan vara användbar i din verksamhet.

Om ISO/IEC 81346 

ISO/IEC 81346 är ett robust regelverk för att referensbeteckna tekniska anläggningsobjekt och därigenom strukturera och klassificera samt tilldela tekniska anläggningsobjekt unika referens-identiteter. Standarden bygger på att man skapar strukturer baserat på ett antal olika sätt att betrakta objekten, så som funktion, placering och sammansättning. Detta kallas för aspekter. Antalet aspekter kan utökas över tid efter verksamhetens behov. Genom detta uppnås flexibilitet, intressentoberoende och stabilitet över anläggningsobjektens livscykel.


ISO/IEC 81346 har genom sin mångfacettering etablerat sig som den snabbast växande standarden för referensbeteckning, klassificering och strukturering av objekt. Den ersätter därmed tidigare och andra standarder inom området, så som KKS, BSAB96 och RDS-PP. Nära besläktat är även CoClass som bygger på ISO/IEC 81346 och som utvecklas av Svensk Byggtjänst.
Då ISO/IEC 81346 kan betraktas som ett bibliotek av allmänna principer ligger konsttrycket i att tillämpa dessa principer utifrån den aktuella verksamhetens beskaffenhet och dess behov.


TCG är Nordens ledande konsultföretag i att bistå organisationer vid tillämpning av och övergång till ISO/IEC 81346, inte bara med kunskap om standarden, utan framförallt i förändrings- och transformationsresan.

Program

Program

DETALJER

  • TID: 08:45 – 11:45
  • FORMAT: Online
  • Pris: 2 950 kr + moms

AGENDA

  • Inflygning och sammanhang
  • Historia, uppbyggnad och syfte
  • Grundläggande begrepp och principer
  • Struktur och klass
  • Jämförelse med SSG 5275 samt KKS och RDS-PP
  • Värde i din verksamhet
  • Exempel

För närvarande har vi inget planerat datum för kursen Introduktion till standardserien ISO/IEC 81346. Intresserad av att gå kursen? Anmäl ditt intresse nedan.

Träffa våra föreläsare

TCG Utbildning

Kursen arrangeras av

TCG

Anders Malmberg TCG

Anders Malmberg

Verksamhetsarkitekt, Specialist ISO/IEC 81346

Utforska alla våra utbildningar & events 

TCG är ett av de få aktörerna på marknaden som har direkt erfarenhet från branschen, betydande roll i förändringen och samtidigt förmågan att översätta detta i praktiken. Det är det som gör oss unika, samtidigt som det är det vi vill dela med oss av. 

C/o: Ioffice
Drottninggatan 32
111 51 Stockholm

Org.nr. 556969 – 4226

Anmäl dig till eventet
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev