Ledig tjänst

Anställning: Tills vidare
Stockholm

Strategisk rådgivare – Specialist inom digitalisering BIM/VDC

Inledning
Efterfrågan på TCGs tjänster är stor och därför söker vi nu fler strategiska rådgivare som vill utveckla både våra kunder och vår egen organisation. Vi skapar bättre och effektivare informationsflöden för anläggningsägare och söker dig som vill delta i det arbetet tillsammans med oss.

 

Vad går rollen ut på?
Som strategisk rådgivare inom teknisk anläggningsinformation, strukturering och informationsmodellering hos TCG arbetar du som en del av vårt lösningsteam, i direkt kontakt med våra kunder, som alla hanterar stora mängder information, inte minst teknisk sådan. Rollen handlar i korthet om struktur av teknisk anläggningsinformation, strategi för informations- och dokumenthantering, datakvalitet i informationsmodeller och databaser. Arbetet präglas av Lean och Agile. Du stöttar även vår interna utveckling av processer och metoder. Våra kunder finns i hela Sverige, så resor förekommer, men i dagsläget sker kontakten med kund via digitala plattformar. Rollen kommer utvecklas i takt med din utveckling och intresse för TCGs övriga tjänsteutbud. Till en början innebär rollen exempelvis:

  • Tillämpning av bla standarderna ISO/IEC 81346, ISO 19650
  • Bidra i arbetet med att strukturera befintlig teknisk anläggningsinformation
  • Bidra med att skapa strukturerade informationsmodeller enligt ISO/IEC 81346
  • Bidra i arbetet med att klassificera tekniska komponenter och system utifrån befintliga handlingar, så som P&ID-scheman, installationsritningar mm.
  • Vilket vid framtagandet av koncept och exempel innebär mycket skissande på befintliga PDF-dokument och skapande av tabeller i excel.
  • Bidra i arbetet med att skapa kundanpassade instruktioner och manualer kring klassificering och strukturering av anläggningsinformation.

 

Vad gör TCG?
Touchless Consulting Group är ett rådgivningsföretag som tror på beröringsfria (touchless) informationsprocesser, som skapar en bättre vardag och större lönsamhet hos våra kunder. Vi riktar oss mot anläggnings- och fastighetsägare som behöver stöd i livscykelhanteringen av sina anläggningar. Vår tro är att det ligger en stor orealiserad potential i dagens hantering av information kopplad till anläggningars projektering och livslängd. Det gäller underlag för projektering, konstruktion och byggnation såväl som för drift och underhåll inom projekt/anläggningar som sjukhus, skolor, kraftvärmeverk, vattenverk/avloppsreningsverk, solkraftsparker och processanläggningar. Hanteringen kan göras smartare, enklare, effektivare och med betydligt högre kvalitet än idag. Vårt uppdrag är att hjälpa våra kunder att förstå var, hur och varför. Vi leder våra kunder i rätt riktning dels genom våra väl beprövade metoder och processer, men också genom innovativa lösningar och genom att ständigt utmana valda sanningar. Vi gör det svåra enkelt.

 

Vem är du?
Vi tror att du är en nyfiken, strukturerad, självständig och hängiven person, troligtvis med en ingenjörsutbildning inom maskinteknik eller samhällsbyggnad eller motsvarande i grunden och har ett par års erfarenhet av teknisk anläggnings-/fastighetsinformation, strukturering, klassificering och benämning av tekniska komponenter.

Du brinner för ordning och reda samt för att skapa förutsättningar för bra drift, underhåll och utveckling av anläggningar/fastigheter. Du har förmågan att se helheten men kan även syna detaljerna där det behövs. Vidare vill du utvecklas tillsammans med ett litet och dynamiskt team och ta nästa steg i karriären.

Stör du dig på inkonsekvensen i BIP-koder eller andra litteran/koder/benämningar, så är det meriterande 😉

Meriterande är också:

  • Kunskaper och färdigheter i MS Word, MS Excel och MS PowerPoint
  • Kunskaper och färdigheter i tillämpningen av ISO/IEC 81346 och ISO 19650
  • Kunskaper och färdigheter i Autodesk Revit, Revit MEP, Tekla Structures, Autodesk Inventor eller annat objektbaserat 3D-CAD/BIM-verktyg
  • Kunskaper och färdigheter inom informations-/modellsamordning eller projektering av el, styr, automation eller process.

 

Vad erbjuder TCG dig?
Hos TCG får du möjlighet att självständigt verka i ett litet snabbfotat team med korta beslutsvägar och låg tröghet. Vi är medvetna om att miljön vi verkar i förändras och att vi behöver utvecklas minst lika snabbt som den. Med hjälp av vår samlade kompetens och vår lösningsportfölj får du med dig verktygen du behöver i dina uppdrag, men förväntas också bidra med nya. Vi erbjuder en trygg hamn och en nära gemenskap från vilken du själv styr över din utveckling och formar miljön du verkar i. Vi prioriterar balans mellan arbete och privatliv och arbetar på den plats som passar bäst. Vi har kontor i Stockholm men många av oss arbetar huvudsakligen på distans.

 

Intresserad?
Låter rollen som strategisk rådgivare inom teknisk anläggningsinformation, strukturering och informationsmodellering som något för dig? Intervjuer och tillsättning sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev
Välkommen att söka tjänsten!